Poengdeling i toppkampen

Det blei ein fartsfylt og målrik toppkamp mot Skeid 2 på laurdag.

Herrelaget tok i helga i mot tabelltoer Skeid 2 til dyst på Kuventræ. Våre menn starta godt og tok leiinga ved Henrik Tysse Sperrevik i det 19.minutt. Etter ein perfekt gjennombrotspasning frå nevø Sebastian Plätzer, sprang Sperrevik i frå forsvaret før han heiv seg fram og tuppa ballen forbi Skeid sin sisteskanse og i mål.

Etter eit godt åpningskvarter, begynte også Skeid å vise fram sine kvaliteter. Berre tre minutter etter målet utlikna gjestane etter ein dødball, og Skeid tok meir og meir over banespelet utan å skape de store sjansane. Våre menn var kompakte og kontra med kraft og tempo.

I det 37.minutt braut spydspiss Roger Blokhus Ekeland ein tversoverpasning i Skeid-forsvaret. Frå midtbana sprang han så i frå forsvararane med ball i beina før han iskaldt chippa ballen forbi keeper og i nettet. Toppskåraren sin 100.skåring i toppfotballen. Os var tilbake i føringa, men nok ein gang svarte Skeid umiddelbart. Etter gode motsette bevegelser kom Skeid igjennom Os-forsvaret og sørga for balanse i målprotokollen før pause.

Etter sidebyttet held kampen fram med å svinge i begge ender av bana. Gjestane sitt høge press var til tider utfordrande i sterk motvind for våre menn, men våre lukkast fleire gangar med frispelinga og skapte sjansar. I det 77.minutt entra hattrick-helten frå Åsane-kampen, Niklas Lunde Fosen, banen etter eit skadeavbrekk. Fosen markerte seg raskt med gode involveringer, og etter fire minutter på bana sendte angriperen Os i føringa for tredje gang i oppgjeret. Men nok ein gang kom Skeid 2 tilbake med ein ny skåring i det 86.minutt.

Både Ekeland og Skeid 2 hadde kvar sin store sjanse på tampen til å avgjere, men toppkampen enda 3-3 og poengdeling.

Herrene våre er difor framleis ubeseira på Kuventræ i årets sesong, og held tritt i toppen av tabellen, fire poeng bak serieleiar Nordstrand. Neste utfordring er Lokomotiv Oslo på bortebane på søndag, før det er duka for cupfest mot Brann onsdag 22.juni.